Sănătate

Un nou test de sânge îți poate salva viața

Un nou test de sânge îți poate salva viața

O echipă de cercetători americani a anunțat luni că a dezvoltat un test de sânge prin care se poate diagnostica și cuantifica rapid severitatea cazurilor de tuberculoză activă, acesta fiind un pas esențial în lupta contra acestei boli care reprezintă o importantă amenințare la nivel mondial.

“În stadiul actual al testărilor tuberculozei, sputa expectorată, hemocultura, biopsiile invazive ale plămânilor și limfei sau puncțiile sunt singurele modalități de diagnosticare a tuberculozei”, a declarat Tony Hu de la Universitatea din Arizona, care a condus studiul.

“Rezultatele pot da concluzii negative false și pot fi afectate din cauza faptului că poate dura între câteva zile și câteva săptămâni până la obținerea rezultatelor”, a explicat acesta.

Noua metodă combină nanotehnologia cu tehnica numită spectometrie pentru măsurarea moleculelor mici cunoscute sub numele de peptide din Mycobacterium tuberculosis în vederea depistării infecțiilor active cu tuberculoză, notează oamenii de știință în jurnalul american “Proceedings of the National Academy of Sciences”.

Echipa a anunțat că noul test, numit NanoDisk-MS, nu numai că depășește toate celelalte tipuri de analize de pe piață, dar necesită numai câteva ore pentru afișarea rezultatelor. Acest lucru este deosebit de important deoarece pentru controlul eficient al tuberculozei este nevoie ca pacienții să fie tratați cât mai curând posibil astfel încât să fie diminuat riscul de răspândire a bolii.

 

Sursa: www.realitatea.net

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*