Politic

România va dona 96 de microbuze școlare Republicii Moldova

România va dona 96 de microbuze școlare Republicii Moldova

România va dona Republicii Moldova 96 de microbuze destinate transportului elevilor, potrivit unui Memorandum adoptat în ședința Guvernului. Este vorba despre 95 de microbuze de tip 16+1 locuri şi 1 microbuz destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusă şi echipat pentru un număr de 2 locuri speciale – fotolii (scaune) rulante necesare.

Microbuzele au fost achiziționate de către Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice și Fondurilor Europene. Microbuzele vor fi donate complet echipate şi pregătite pentru a putea fi imediat utilizate, iar costurile pentru livrarea lor către Chișinău vor fi acoperite tot de partea română.

Executivul răspunde astfel solicitării Guvernului Republicii Moldova, adresată cu ocazia ședinței comune din septembrie 2015, când autoritățile de la Chișinău au reiterat interesul și nevoia de asistență în domeniul educației, în principal prin donația de microbuze școlare în scopul soluționării celor mai dificile și urgente situații din mediul rural.

 În  septembrie 2014, România a mai donat Republicii Moldova 100 de microbuze destinate transportului elevilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*