Sport

Ciprian Marica, ambasadorul Neymar Jr’s Five în România

Ciprian Marica, ambasadorul Neymar Jr’s Five în România

Ciprian Marica este ambasadorul celei mai inedite competiții de fotbal 5-la-5, Neymar Jr’s Five, care revine în România pentru al doilea an.

Ca orice fotbalist, a deprins secretele fotbalului în spatele blocului, la o miuță cu vecinii de scară.

„Pasiunea pentru fotbal am descoperit-o pe vremea când eram copil și mă jucam în spatele blocului. Au fost momente frumoase, când cel care avea mingea își alegea echipa cu cei mai buni jucători. Acesta era și personajul principal, pentru că dacă pierdea echipa lui sau se supăra, își lua mingea și pleca acasă. Și, astfel rămâneam fără obiectul principal al distracției. Tot atunci am descoperit bucuria de a juca fotbal alături de prieteni, dar și emoțiile pe care acest joc mi le-a oferit din copilărie și până în acest moment,” a spus Ciprian Marica.

De atunci, a evoluat, iar fotbalul a devenit mai mult decât o pasiune, fiind selecționat în echipa națională pentru 71 de meciuri, marcând 25 de goluri. L-am văzut, de-a lungul anilor, evoluând pentru Dinamo București, Șahtior Donețk, VfB Stuttgart, schalcke, Getafe CF și Konyaspor sau Steaua București.

Anul acesta, Ciprian Marica s-a alăturat proiectului global Neymar Jr’s Five, turneu în care căutăm să descoperim noi talente ale fotbalului 5-la-5. Seria etapelor de calificări va începe în București, pe 1 aprilie și va continua în Craiova (8 aprilie), Timișoara (22 aprilie), Târgu Mureș (29 aprilie), Cluj Napoca (6 mai), Iași (13 mai) și Constanța (27 mai) însă vom merge să descoperim talentul fotbalistic și la Chișinău. Finala națională va avea loc în luna iunie la București, când vom afla și cine ne va reprezenta țara în finala mondială.

Turneul este deschis echipelor formate din cinci, șase sau șapte jucători, inclusiv rezerve, cu vârsta între 16 și 25 de ani. Noutatea din acest an este faptul că doi dintre membrii echipei pot depăși vârsta de 25 de ani. Zeci de mii de jucători vor intra în competiție sperând că vor trece mai departe de calificările regionale, până în finala națională, respectiv în Finala Mondială de la Instituto Projeto Neymar Jr din Praia Grande, Brazilia.

Echipele formate din 5-7 jucători se pot înscrie acum pe www.redbull.ro/neymar5.

 

Despre Neymar Jr’s Five

 

Neymar Jr’s Five este un turneu de fotbal semnat de atacantul brazilian – un adevărat fenomen global. Pe șase continente și în peste 50 de țări, echipele de câte cinci jucători se luptă în meciuri de zece minute. De fiecare dată când o echipă înscrie un gol, opoziția pierde un jucător. Astfel, jocul devine rapid, tehnic, strategic și unic în lumea fotbalului. Peste 65.000 de jucători din 47 de țări s-au înscris să participe la prima ediție a turneului, iar anul 2017 promite să fie și mai mare. Turneul din acest an este deschis echipelor de 5-7 jucători, cu vârsta între 16 și 25 de ani, iar noutatea din acest an este că doi jucători mai mari de 25 de ani pot participa la competiție. Echipele intră în joc cu speranța că vor ajunge în finala națională și în cea mondială, de la Instituto Projeto Neymar Jr, în Praia Grande, Brazilia. Înscrie-ți echipa acum și, cine știe, poate în curând vei juca în deplasare pe terenul propriu al lui Neymar. Îndrăznește să visezi! Outplay them all!

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*