Social

Douăzeci de centre de sacrificare a mieilor pregătite la Timişoara şi în judeţ

Douăzeci de centre de sacrificare a mieilor pregătite la Timişoara şi în judeţ

În acest an, în județul Timiș sunt deschise mai multe puncte de sacrificare a mieilor, care vor funcționa până la Paște. Direcția Sanitară Veterinară a prelungit programul de lucru al inspectorilor și va demara o serie de verificări.

Astfel, până în prezent 20 de puncte de sacrificare a mieilor funcţionează în Timiş. Doar unul este deschis la Timişoara – în piaţa Badea Cârţan.

Punctele de sacrificare a mieilor vor fi deschise de la 1 aprilie 2017. Acestea trebuie să îndeplinească condiții minime de igienă, carcasele de miel sunt verificate pe loc de medicii veterinari și vor fi marcate.

Potrivit conducerii DSVSA, se pot depune cereri pentru deschiderea acestor centre.“În primul rând ridicăm nivelul de operativitate al instituţiei noastre, suplimentăm numărul de personal destinat să se ocupe de aceste măsuri. Avem 21 de medici care se ocupă de domeniu. Am făcut instruirile cu ei şi am contactat toate primăriile din judeţ şi Pieţe SA, căreia i-am trimis nişte materiale speciale şi le-am transmis că dacă doresc să ne trimită cereri privind înfiinţarea pe teritoriul pieţelelor de centre de tăiere a mieilor, pentru a le putea verifica în timp util şi a le autoriza”, a spus Adrian Popa, directorul  DSVSA Timiș.

Inspectorii sanitar- veterinari au început controalele în piețele și supermarket-urile din Timiș unde se comercializează produse cu specific pascal. Verificările se vor intensifica la începutul lunii viitoare.

(Foto: AgroRomania)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*