Administrație

Două laboratoare noi pentru elevii Liceului Lenau

Două laboratoare noi pentru elevii Liceului Lenau

Liceul  “Nikolaus Lenau” are  două laboratoare noi, unul de fizică şi unul de chimie. Dotările în valoare de 559.730 de lei au fost achiziţionate de Primărie, cu fonduri de la bugetul local. Cele două noi laboratoare sunt performante, au toate dotările necesare, mobilier, staţii de lucru cu sistem powerlift şi aripă de servicii suspendată, mese de lucru, sisteme de protecţie etc.

La inaugurare au participat, împreună cu primarul oraşului, noul ambasador al Republicii Federale Germania în România, Excelenţa Sa, Cord Meier-Klodt, Rolf Maruhn, consul al Republicii Federale Germania în România, Aura Danielescu, inspector şcolar general,  Elena Wolf, director al liceului.

Primarul Timişoarei a reamintit faptul că primăria a investit anul trecut 18 milioane de lei în învăţământ, educaţia fiind unul dintre domeniile prioritare, în care în ultimii ani, s-au realizat investiţii majore şi a dat asigurări că municipalitatea va continua şi în acest an investiţiile în educaţie.

La Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, Primăria municipiului Timişoara a derulat, recent, cu fonduri europene, un proiect de reabilitare, care a avut o valoare de 7 milioane de lei. În cadrul acelui proiect s-a realizat reabilitarea infrastructurii liceului în suprafaţă totală de 3635 mp prin măsuri de consolidări, reparaţii la structură, tâmplărie şi planşee. S-a efectuat modernizarea şi reorganizarea funcţională a liceului, îmbunătăţirea dotărilor educaţionale, în conformitate cu cele mai noi standarde în domeniu, ameliorarea siguranţei mediului educaţional, creşterea accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi la serviciile educaţionale.

Concret, 18 săli de clasă, 5 laboratoare, o bibliotecă cu sală de lectură, 5 cabinete, o sală de muzică sunt rezultatele în urma reabilitării şi recompartimentării clădirii existente. De asemenea, s-au realizat 230 de dotări, constând în mobilier, echipamente didactice, echipamente IT, etc.

Primarul Timişoarei a mai declarat că municipalitatea va realiza şi noul campus al acestui liceu în zona Oituz.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*