Eveniment

Migranți iranieni și afgani, opriţi la frontiera cu Serbia

Migranți iranieni și afgani, opriţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat, la frontiera cu Serbia, șapte cetățeni iranieni şi patru afgani, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Ieri, în jurul orei 11.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Stamora Germană, sapte cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

Ca urmare faptului ca persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră  pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că grupul era format din patru bărbaţi, o femeie şi două minore, cu vârste cuprinse între 13 şi 39 de ani, fără documente de identitate asupra lor. Persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni iranieni si au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Alti patru cetăţeni străini, fara documente de identitate asupra lor, au fost depistati azi dimineata, in jurul orei 1.00, de către poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector, în apropierea localităţii de frontieră Gaiu Mic.

Aceştia au fost preluati şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 57 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoanele in cauza urmând a fi preluate de lucrători din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

De asemenea, vor fi contactate autoritatile de frontiera din tara vecina in vederea cercetarii in comun a evenimentelor si aplicarii acordului de readmisie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*