Sănătate

Lucrările de renovare a două saloane din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase continuă

Lucrările de renovare a două saloane din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase continuă

Lucrările de renovare și inaugurare a trei saloane împreună cu anexe și holul compartimentului de HIV/SIDA din cadrul secției de Boli Infecțioase a Spitalului Victor Babeș au ajuns la final. Totul a fost posibil cu spijinul Clubului Rotaract Timișoara Opera.

Prin intermediul acestui proiect, Clubul Rotaract Timișoara Opera şi‐a propus renovarea ultimelor două saloane HIV/Boli Infecţioase (din totalul de 5) din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara. „Pentru ca activitatea de voluntariat să fie cu adevărat utilă comunităţii ea trebuie să aibă, înainte de toate, continuitate. Astfel, am apreciat că finalizarea renovărilor pentru întreaga Secţie e Boli Infecţioase ar fi cu adevărat o reuşită şi ar reprezenta un ajutor real atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi. Saloanele HIV au prioritate în fața tuturor celorlalte datorită numărului mare de pacienți care pot beneficia simultan de îngrijiri, cât și datorită patologiei grave pe care o prezintă cei internați în cadrul acestuia. În plus, această Secţie nu este vizată în prezent de niciun proiect de reamenajare sau reabilitare, spre deosebire de celelalte, care sunt încadrate într‐un amplu proiect de renovare bazat pe fonduri primite de la Primăria Timişoara. Bolnavii de pe Secția Boli Infecţioase suferă de o patologie severă și au nevoie, la rândul lor, de tot confortul posibil, precum și de condiții propice de igienă”, spun reprezentanții Clubului Rotaract Opera Timișoara.

Lucrările au presupus montarea de geamuri și uși de termopan, înlocuirea completă a obiectelor sanitare și instalațiilor aferente, precum și zugrăvitul pereților. Prin implementarea acestui proiect s-a dorit crearea unor condiții superioare pentru cei internați, de care să poată beneficia atât ei, cât și cadrele medicale din mediul respectiv.Acestei cauze i-au fost dedicate două ediții ale târgului de modă în scop caritabil Opera Fashion Fair (OFF), devenit deja emblematic pentru Clubul Rotaract Timișoara Opera. De asemenea, participarea în cadrul Timotion, cu proiectul Alerg pentru plămâni sănătoși, a contribuit în proporție majoritară la finalizarea acestei întreprinderi.“Dorim să finalizăm lucrările de renovare prin reabilitarea celor două saloane restante și holului secundar pentru a oferi tuturor pacienților internați în compartimentul de HIV/SIDA cele mai bune condiții de spitalizare și tratament”, susțin reprezentanții Clubului Rotaract Timișoara Opera.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*