Utile

Când se schimbă ora?

Când se schimbă ora?
Adora Beauty

România trece la ora oficială de vară în ultimul weekend din luna martie. Vom dormi mai puțin, pentru că ceasurile se dau înainte cu o oră.

Astfel, în noaptea de sâmbătă, 25 martie, spre duminică, 26 martie, ora 3:00 va deveni ora 4:00, iar 26 martie va fi cea mai scurtă zi din an. Trecerea la ora oficială de vară se face la câteva zile de la instalarea primăverii astronomice (20 martie). Odată cu modificarea orei, diferența față de timpul universal (GMT) va fi de trei ore.  Prin această schimbare, orarul de vară din România este corelat cu cel practicat în țările membre ale Uniunii Europene și se aplică pentru perioada cuprinsă între ultima duminică a lunii martie și ultima duminică a lunii octombrie (29 octombrie).

Ora de vară a fost introdusă, în România, pentru prima dată în 1932. Până în 1939, a funcționat în fiecare an între prima duminică din aprilie, ora 00.00, și prima duminică din octombrie, ora 01.00 (ore locale). Din 1943, practica trecerii la Ora de vară a fost suspendată. În 1979, România a semnat Convenția fusurilor orare, iar, în 1997, prin ordonanță guvernamentală, orarul de vară a fost corelat cu cel practicat în țările UE.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*