Life-style

The Exploited urcă pe scena la Rock la Mureș

The Exploited urcă pe scena la Rock la Mureș

Vara aceasta punk rock-ul se întoarce la Periam Port și asta pentru că, în iunie, The Exploited urcă din nou pe scenă, la Rock la Mureș. Tot la ediția din 2017 a festivalului vom avea parte și de un concert Implant pentru Refuz, formație care susține Rock la Mureș încă de la debutul evenimentului.

În perioada 16 – 17 iunie, toată lumea este invitată să evadeze din monotonia de zi cu zi, să fugă din oraș și să se bucure de o nouă ediție Rock la Mureș, la Periam Port. Primul open air festival din Timiș revine în forță, la aproape zece ani de la ultima ediție. Chiar dacă a avut parte de o pauză, Rock la Mureș se anunță deja a fi un punct important pe agenda de festivaluri și eveniment din țară.

Legendara trupă The Exploited revine la Rock la Mureș, asta după ce a mai participat la festivalul din Timiș și în 2006.

În 1980, într-o perioadă în care în Edinburgh, Scoția, domnea o atitudine „fără viitor”, patru tineri au decis că, dacă tot nu au locuri de muncă propriu-zise, vor sparge tiparele într-un stil aparte. Așa a luat viață The Exploited, formație care a rămas un pilon important al punk rock-ului din Europa, până în prezent. În 1981, The Exploited a lansat albumul de debut „Punkʹs not Dead”, material discografic care a ajuns pe prima poziție în topul albumelor independente din acel an. De asemenea, „Punkʹs not Dead” s-a clasat pe locul 20 în topul național, cu peste 150.000 de copii vândute. The Exploited a creat o adevărată explozie și pe scenă. În vara lui 1981, trupa a fost co-headliner în turneul „Apocalypse Now” împreună cu giganții punk de la Discharge.

De-a lungul anilor The Exploited nu s-a depărtat de rădăcinile sale și de mesajul pe care vrea să-l transmită. Chiar dacă au existat numeroase schimbări în componența grupului, formația a rămas în picioare. Problemele sociale și politice sunt în continuare la baza spiritului The Exploited, membrii trupei purtând mereu pe umeri un „steag” anti-război.

În anii 90 a apărut pe piață albumul „The Massacre”, cel mai de succes material discografic lansat de formație până acum. În 2003 a fost lansat și „Fuck the System”, al optulea disc ar trupei, album care a demonstrat că, deși The Exploited are o vârstă, rămâne la fel de puternică și de vocală ca întotdeauna.

În prezent The Exploited înseamnă: Wattie Buchan, Wullie Buchan, Irish Rob și Matt Justice.

Rock la Mureș are un loc special în line-up pentru Implant pentru Refuz, formație care de peste 20 ani duce metalul românesc tot mai sus. Solistul trupei, Vita Horvath este din Periam așa că Rock la Mureș se mândrește să-l aibă alături.

În 1995 Impant pentru Refuz a apărut pe scena muzicală din România și, de-a lungul anilor, a devenit un nume de referință. Primul album IPR, care poartă numele trupei,  a fost lansat în 1996, iar de atunci au mai urmat alte șapte materiale discografice. Cele mai recente sunt „Chartography” (2015) și „Acustic (Live@Unirii5)” (2016).

Pe scenă, trupa are o energie extraordinară motiv pentru care a cucerit nu doar publicul timișorean, dar și pe cel național și chiar internațional. Astfel, Implant pentru Refuz a urcat pe scenă la festivaluri importante, printre care se numără și EXIT. De asemenea, formația a cântat în deschidere pentru Korn, la București.

Implant pentru Refuz înseamnă, deopotrivă, atât un sunet mereu proaspăt, greu de ignorat, dar și un mesaj puternic, ancorat în realitate, care se regăsește în versurile pieselor.

În prezent din IPR fac parte, Octavian “Vita” Horvath, Valentin “Freaky”Popescu, Răzvan “Meshu” Nicov, Czifrak “Pista” Ștefan și Alexandru Hera.

Pe lângă cele două nume anunțate, la Rock la Mureș vor mai ajunge o mulțime de trupe și artiști. În 2017 festivalul va avea trei scene de pe care va răsuna: rock , punk, hip-hop, reggae, drum and bass şi techno. De asemenea, vizitatorii Rock la Mureș vor avea și o mulțime de activități de care se vor bucura în timpul zilei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*