Turism

Nava de croazieră Danubius şi pontonul din portul Orşova vor fi scoase la licitaţie

Nava de croazieră Danubius şi pontonul din portul Orşova vor fi scoase la licitaţie

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) va pune în vânzare prin licitaţie publică nava fluvială de croazieră Danubius precum şi pontonul aferent din portul Orşova. Preţul de pornire a licitaţiei este de 148.020 lei (32.523 euro), la care se adaugă TVA, scrie www.profit.ro.

Danubius are ca port înmatriculare Drobeta Turnu Severin şi este o navă de pasageri fluvială pentru curse de zi, fiind construită în 1972.

Nava are o lungime maximă de 25,07 m, o lăţime maximă de 4,80 m, înălţime de 5,60 m/ 1,60 m, pescaj maxim de 1,25 m şi deplasament maxim de 62,59 m3. Nava este echipată ca maşină principală cu DV8V-WOLA-Varşovia, având o putere totala de 220 KW, fiind construită din oţel.

Număr maxim de persoane admise la bordul navei este de 40.

Cu Danubius, RA-APPS prin Hotelul Mara din Sinaia, organiza croaziere de câte 2 şi 3 ore pe Dunăre, având ca traseu: Orşova – Tabula Traiana – Cazanele Mici – Bustul lui Decebal – Mânăstirea Mraconia – Golful Dubova – Cazanele Mari – Peştera Ponicova, cu preţuri de 35 lei, respectiv 50 lei de persoană, la un grup de cel puţin 20 persoane.

 

Sursa: Radio Reșița

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*