Internațional

Locul unde nu vrei să mergi în vacanță: 170.000 de asasinate şi circa 28.000 de dispariţii

Locul unde nu vrei să mergi în vacanță: 170.000 de asasinate şi circa 28.000 de dispariţii
Adora Beauty

Cel puţin 242 de cadavre au fost găsite în gropi clandestine în statul mexican Veracruz în ultimele şase luni, în cadrul unor cercetări derulate de mame pentru copiii lor dispăruţi, au anunţat autorităţile.

Primele dintre aceste gropi au fost descoperite în august de către colectivul El Solecito, care reuneşte familii ale dispăruţilor, în cartierul portului din Veracruz, scrie Agerpres.

Începând cu acea zi, 124 de gropi clandestine au fost reperate în total şi, în urma săpăturilor la 121 dintre ele, au fost aduse la suprafaţă 242 de cranii, a precizat pentru AFP un înalt funcţionar al Parchetului General, sub acoperirea anonimatului.

Potrivit unei alte surse apropiate de anchetă, de asemenea anonimă, ‘au fost găsite în acest gropi numeroase haine aparţinând unor tinere, documente, pantofi, îmbrăcăminte care corespunde tinerilor din cartier’.

Lucia Diaz, preşedinta El Solecito, care îşi caută din 2013 fiul de 29 de ani, dispărut, a oferit cifre similare, precizând că ‘mai este de explorat o zonă’.

Potrivit unei surse militare implicate în aceste căutări, aflată de asemenea sub protecţia anonimatului, ‘victimele au fost cel mai probabil îngropate de infractori, cu complicitatea autorităţilor locale’.

‘Statul Veracruz este uluitor în acest moment în privinţa dispariţiilor, răpirilor, insecurităţii, violenţei, jafurilor’, a spus Lucia Diaz.

Conform Registrului naţional al persoanelor dispărute sau răpite, 722 de persoane au dispărut în acest stat din 2010. Însă, conform El Solecito, numărul ar putea fi mult mai mare, deoarece numeroase familii se tem să depună plângere.

Din 2006 s-au produs peste 170.000 de asasinate şi circa 28.000 de dispariţii în Mexic, însă aceste cifre nu indică proporţia victimelor strict ale crimei organizate.

Statul Veracruz, unul dintre cele mai violente din Mexic, este marcat în mod special de lupta sângeroasă între două carteluri, Zetas şi Jalisco Nueva Generacion.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*