Social

Ministerul Apărării face recrutare de tineri pentru cariera militară. Ce condiții trebuie îndeplinite

Ministerul Apărării face recrutare de tineri pentru cariera militară. Ce condiții trebuie îndeplinite
Adora Beauty

Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar zonal Timiş se află în plină campanie de recrutare a tinerilor dornici de a urma o instituţie militară de învăţământ superior. Se caută elevii claselor a XII-a şi absolvenţii învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta de până la 26 de ani. Aceştia pot urma studii universitare de licenţă în una din instituţiile militare de învăţământ superior:  Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” SIBIU – durată studii 3 ani; Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” BRAŞOV – durată studii 3 ani; Academia Navală „Mircea cel Bătrân” CONSTANŢA – durată studii 4 ani; Academia Tehnică Militară BUCUREŞTI – durată studii 4 ani;  Institutul Medico-Militar BUCUREŞTI, cu o secţie la TÂRGU MUREŞ – durată studii 6 ani.

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate, se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare dar şi cele extracuriculare oferă studenţilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Candidaţii trebuie să îndeplinească o serie de criterii de recrutare, generale şi specifice. Pentru o informare detaliată privind aceste criterii dar şi privind documentele necesare întocmirii dosarului de înscriere, tinerii timişeni interesaţi, sunt aşteptaţi la sediul Biroului informare-recrutare Timiş, unde consilierii în domeniul profesiei militare îi vor sprijini, orienta şi îndruma pentru ca alegerea lor să fie în cunoştinţă de cauză. “Chiar dacă foarte mulţi tineri consideră că mai este suficient timp până la admiterea din anul 2017, recomand celor interesaţi să ne viziteze cât mai repede la Biroul informare-recrutare din Timişoara, Piaţa Libertăţii nr. 7 sau să sune la telefonul 0256293757 pentru a se informa din timp privind criteriile ce trebuie îndeplinite dar şi etapele ce trebuie urmate până la examenul propriu-zis“.

La înscriere, candidatul are nevoie de actul de identitate, iar formularele tipizate necesare sunt oferite gratuit de personalul Biroului informare-recrutare.

(Foto: radio-constanta)

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*