Sănătate

Ce boli eviți dacă slăbești

Ce boli eviți dacă slăbești

Dacă reușești să-ți reduci greutatea corporală cu 10-15 %, scazi riscul de îmbolnăvire cu 20-25% spun specialiștii. Grăsimea în plus afectează compoziția chimică a corpului și buna funcționare a diverselor organe, ducând la apariția unor afecțiuni serioase.

Te ferești de cancer la sân

 

Un studiu recent arată că riscul de cancer la sân, la femeile obeze, este cauzat de eliberare unui exces de estrogeni la nivelul celulelor adipoase. Cercetătorii au mai arătat că femeile care au un indice de masă corporală IMC peste 30  prezintă cu 20 % mai multe riscuri de a dezvolta un cancer la sân, comparativ cu cele având valoarea IMC 25.

Ții departe diabetul

 

Persoanele supraponderale prezintă riscă de două ori mai mare de a dezvolta un diabet de tip 2, cu efecte nefaste asupra sănătății. Cei ce pierd în greutate și care reușesc să-și mențină greutatea corporală normală au cele mai mari șanse să țină diabetul departe sau să îi atenueze simptomele.

Scazi riscul bolilor de inimă

 

Incidența maladiilor cardiovasculare este mai mare la persoanele supraponderale sau obeze. O alimentație bogată în grăsimi saturate duce la creșterea colesterolului. Iar aceasta duce la ateroscleroză, hipertensiune arterială și risc sporit de infarct și atac vascular cerebral. S-a constat că la persoanele supraponderale care pierd cel puțin 10 % din greutate se echilibrează nivelul de colesterol și tensiunea arterială.

Menții sănătatea articulațiilor și a oaselor

 

Un corp mai greu înseamnă o sarcină suplimentară pentru mușchii, oase și articulații – lucru care se agravează cu vârsta. Când pierzi în greutate, devii mai mobil, ceea ce duce la o mai bună circulație a sângelui și o flexibilitate mai mare. Aceasta se reflectă pozitiv atât la nivel osos, muscular, articular, cât și în mai buna funcționare a inimii și a diverselor organe.

Respiri mai bine

 

Apneea de somn e provocată de blocajul căilor respiratorii superioare. Este mai frecventă la suprapondrali, din cauza căilor respiratorii hipertrofiate, care se închid în timpul somnului. Cei ce slăbesc au un somn mai odihnitor – iar aportul de oxigen este mai bun, ceea are efect pozitiv asupra sănătății organismului.

Ai o digestie mai bună

 

Depozite adipoase mai mici duc la o digestie mai bună și la risc mai scăzut în formarea calculilor biliari (pietre la fiere).

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*