Life-style

Fotografia cu Abraham Lincoln, prima imagine modificată din istorie

Fotografia cu Abraham Lincoln, prima imagine modificată din istorie

În 1860, marele Abraham Lincoln realizează cel ce avea să devină portretul cel mai folosit din istorie. 152 de ani mai târziu, Hany Faid, un uriaş în editare digitală, aruncă bomba: IMAGINEA ESTE TRUCATĂ!

Un portret arhicunoscut al fostului preşedinte american, Abraham Lincoln ar putea fi prima fotografie editată din istorie. În 2012 a ieşit la iveală faptul că imaginea, datând din 1860, este de fapt realizată din două fotografii separate şi lipite împreună pentru a-i crea o imagine eroică lui Lincoln.

Chipul lui Lincoln ar fi fost decupat şi alipit pe trunchiul unui politician pentru a întruchipa o fotografie “care să îl arate pe Lincoln suficient de eroic”. O mai adâncă cercetare arată că istoria este plină de astfel de exemple de modificări de dinaintea inventării Photoshopului.

“Chiar dacă avem impresia că editarea fotografică este o chestie relativ nouă, un produs al erei digitale, adevărul este că istoria este plină de exemple de falsuri în fotografii”, explică Hany Farid, expert în editare şi grafică digitală, potrivit Daily Mail.

Fotografia a fost făcută în 1860, cu doar 5 ani înainte ca fostul preşedinte să fie ucis şi cu an înainte să renunţe la funcţia de preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Vizibil îmbătrânit, cu păru-i cărunt şi spatele curbat, Lincoln nu mai aducea deloc cu cel care luptase atâţia ani pentru abolirea sclaviei din Statele Unite ale Americii.

 

Sursa: a1.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*