Administrație

Opt bazine de înot vor fi construite în localitățile din Timiș cu ajutorul CJ

Opt bazine de înot vor fi construite în localitățile din Timiș cu ajutorul CJ
Adora Beauty

Veste bună pentru timișeni! Opt bazine de înot vor fi construite, cu bani de la bugetul Consiliului Județean, în Buziaș, Ciacova, Deta, Făget, Gătaia, Jimbolia, Recaș și Sânnicolau Mare.

Vorbim despre un proiect-pilot al CJ care prevede construirea unor bazine de înot, de care în principiu vor beneficia elevii.

Astfel, potrivit șefului CJ Timiș, condiția este ca primăriile să pună terenuri la dispoziția Consiliului Județean.“Am avut discuții cu primarii de orașe din județ și vrem să mergem pe un model cum îl are Compania Națională de Investiții. În același timp, să-și asume la finalizarea investiției gestionarea acesteia cu tot ce presupune întreținere, folosință, etc. Am avut deschiderea și sprijinul din partea tuturor celor opt primari. Până la urmă este o investiție a CJ, dar care vine în sprijinul cetățenilor din orașele din Timiș. Ca posibilitatile de buget al CJ, încercăm să demarăm două proiecte în fiecare an, un proiect-pilot nu este foarte simplu. În prezent trebuie să ne punem de comun acord în ceea ce privește modelul de bazin. În niciun caz nu vom merge pe varianta de bazin olimpic, vom merge pe varianta de bazin didactic, acoperit bineînțeles, care să fie deschis pentru copii, dar cu posibilitatea de acces contra-cost pentru a se acoperi o parte din cheltuielile acestea”, afirmă Călin Dobra.

Pe de altă parte, Consiliul Judetean Timiș alocă 80 mii lei pentru studiul de oportunitate și va avea obligația să realizeze studiul de fezabilitate, proiectul, investiția și va pune la cheie primăriei pentru funcționarea obiectivului.

(Foto: cyd.ro)

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*