Turism

Legea voucherelor de vacanță crește interesul românilor pentru turismul național

Legea voucherelor de vacanță crește interesul românilor pentru turismul național

Târgul de Turism Vacanța, care a avut loc în perioada 3-5 martie 2017, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, a avut aproape 7.000 de vizitatori pe parcursul celor trei zile, mulți dintre aceștia – în special cei angajați la stat – fiind foarte interesați de vacanțele în România. Operatorii în turism consideră că interesul pentru destinațiile românești a crescut datorită acordării voucherelor de vacanță.

Evenimentul a devenit la a patra ediție unul mult așteptat pentru că le oferă timișorenilor și locuitorilor din Banat prilejul de a analiza și de a cere informații pentru ofertele mai multor agenții, astfel că efortul de a decide locul de vacanță pentru 2017 și de a cumpăra un pachet turistic a fost foarte mic. La rândul lor, operatorii în turism au venit cu oferte speciale pentru târg, știind că publicul este prezent pentru că dorește să cumpere din timp și la prețuri convenabile oferte pentru concedii.

“Au fost trei zile pline. Este îmbucurător să vedem că de la an la an vizitatorii târgului arată că sunt obișnuiți cu acest eveniment, știu cum să ceară informații, ce să întrebe, sunt pregătiți pentru condițiile de contractare pe care noi le pregătim. Târgul de Turism are și o componentă, indirectă, de educare a publicului”, a spus Raluca Ungureanu, prim-vicepreședinte ANAT regiunea Vest.

În top 5 destinații de vacanță, vizitatorii târgului au pus Grecia, Turcia, Italia, Spania, România. “Se păstrează destinațiile de interes și probabil se vor mai menține câțiva ani. Sunt destinații foarte bogate în oferte. Lucru valabil și pentru România”, a mai adăugat Raluca Ungureanu.

O cerere mai ieșită din comun pentru ediția din acest an a fost a unei persoane care a solicitat ofertă pentru închirierea unui avion charter pentru 20 de persoane, cu destinația Madeira.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*