La Timișoara va începe în curând curățenia generală de primăvară. Aceasta se va desfășura în perioada 20 martie – 2 aprilie. Potrivit reprezentanților municipalității, în prima etapă, din 20 martie până în 26 martie se vor colecta deșeurile din partea de nord a orașului. Cea de-a doua etapă a curățeniei de primăvară va avea loc în perioada 27 martie – 2 aprilie, în partea de sud.
SĂPTĂMÂNA III: 03-04.04.2017- LUNI 03.04.2017 PERIMETRU: Cermena – Torac – Campului – F.Chopin – Saguna – Tigrului, MARTI 04.04.2017 PERIMETRU: Campului – Canal Bega – Calea MosniteiÎn cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor. Cetăţenii sunt rugaţi să depună în ordine la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acestei acţiuni, până cel târziu cu o zi înainte de ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele în care locuiesc. De asemenea, rugăm cetăţenii ca resturile provenite din tăieri de corecţie (ramuri) să fie tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi pentru a facilita colectarea acestora.
Proprietarii imobilelor în faţa cărora se găsesc deşeuri, după ce pe strada respectivă s-au efectuat lucrările de colectare a deşeurilor întră sub incidenţa Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor putând fi sancţionaţi contravenţional cu amendă cuprinsă între 1.000-2.000 lei.
Pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestei acţiuni ecologice de curăţenie, solicităm sprijinul tuturor cetăţenilor, agenţilor economici şi a instituţiilor publice de a respecta graficele de colectare a deşeurilor în perioada campaniei.
Listele cu programarea zilnică a străzilor pe care se efectuează colectarea deşeurilor, vor fi postate spre consultare de cetăţeni pe pagina de internet a Primăriei www.primariatm.ro şi pagina de internet a operatorului www.retim.ro. În această acţiune nu se colectează deşeuri din amenajări interioare (moloz) şi deşeuri din curăţirea pivniţelor şi podurilor (praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte).
(Foto: N4.md)