Eveniment

Misiuni de stingere a incendiilor de vegetație ale ISUJ Arad. Unde au acționat pompierii

Misiuni de stingere a incendiilor de vegetație ale ISUJ Arad. Unde au acționat pompierii

ISUJ Arad a intervenit vineri și sâmbătă pentru stingerea a 18 incendii de vegetație uscată, resturi menajere si vegetale. Incendiile s-au înregistrat atât în municipiul Arad cât și în localitățile Dud, Paiuseni, Seleus, Iercoseni, Zabalt, Ususau, Buteni, Bulci, Chisindia, Sebis, Beliu, Agrișu Mare, Misca, Ineu.

În acest context, ISU le reamintește cetățenilor măsurile de prevenire ce trebuie respectate atunci când se lucrează cu focul deschis: nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt; nu utilizați focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc).

Arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se va face în locuri special amenajate; cetăţenii se vor interesa în prealabil la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se va face numai în baza permisului de lucru cu foc, emis de către primării, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar/privat pentru situaţii de urgenţă. Se va asigura supravegherea permanentă a arderii, iar jarul rezultat se va stinge.

În momentul producerii unei situații de urgență, se va apela în cel mai scurt timp numărul unic pentru urgențe 112.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*