Administrație

Șeful CNAIR: “Săptămâna viitoare deschidem traficul pe cei 15 kilometri din autostrada Lugoj-Deva”

Șeful CNAIR: “Săptămâna viitoare deschidem traficul pe cei 15 kilometri din autostrada Lugoj-Deva”

Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că săptămâna viitoare se inaugurează cei 15 km de autostradă din lotul 2 Lugoj-Deva.

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Ștefan Ioniţă a declarat că porţiunea de 15 km de autostradă, între Lugoj şi Deva se dechid săptămâna viitoare. „Specialiştii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-au dus pentru a treia oară pe autostrada Lugoj-Deva să verifice lucrările. Autostrada se dechide în condiţii de siguranţă”, a dat asiguări şeful CNAIR.

Noua comisie verifică dacă italienii angajaţi să construiască autostrada Lugoj-Deva au remediat problemele constatate de cele două comisii care au verificat lucrările, respectiv finalizarea şanţurilor pentru scurgerea apelor şi a lucrărilor pentru terasamente. La jumătatea lunii februarie, a doua comisie a constatat că Salini Impregilo avea de realizat încă 3.000 m de şanţ pentru scurgerea apelor. Şefii de la CNAIR suflă şi în iaurt când vine vorba de italienii care au lucrat la Sibiu-Orăştie. Mai mult, ministrul Transporturilor a cerut constructorilor să prelungească perioada de garanţie de la 4 la 8 ani.

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, cu o lungime de 28 km, este construit de către Asocierea Salini Impregilo-Secol, valoarea contractului fiind de 562,73 milioane de lei fără TVA, din care 478,32 milioane de lei Fonduri de Coeziune (85%) şi 84,4 milioane de lei Guvernul României (15%).

Sursa: capital.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*