Social

Aproape 300 de persoane sancționate în februarie pentru că au abandonat deșeuri pe domeniul public

Aproape 300 de persoane sancționate în februarie pentru că au abandonat deșeuri pe domeniul public

Polițiștii locali au continuat și în această perioadă acțiunile demarate pentru identificarea persoanelor care abandonează deșeuri în Timișoara, formându-se astfel rampe clandestine de gunoi ce conferă un aspect inestetic orașului.

Astfel, ca urmare a acțiunilor care au fost intensificate, în luna februarie au fost aplicate nu mai puțin de 299 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 130.000 lei conform HCL 371/2007 modificată.

Spre exemplu, un bărbat care a abandonat direct pe trotuar deșeuri din categoria ambalaje din carton și plastic, pe str. Șt. O. Iosif a fost sancționat, un altul, angajat la o societate comercială de pe Calea Șagului, a fost surprins și amendat deoarece a abandonat pe trotuarul din fața firmei la care lucrează cutii din carton și pungi, iar un alt tanăr a fost depistat aruncand pe str. Măcin deșeuri precum haine vechi, peturi, hartii, cartoane etc.

Polițiștii locali atrag atenția că sancțiunile pentru abadonarea de deșeuri sunt între 500 și 1.000 de lei pentru persoane fizice și pot ajunge pană la 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Totodată, Poliția Locală face din nou apel la cetățeni să depoziteze deșeurile în locurile special amenajate pentru a evita să fie sancționați, dar și pentru a contribui astfel la a avea un oraș curat și civilizat.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*