Social

Mașinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise în România, după Brexit

Mașinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise în România, după Brexit

Mașinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise în România, după Brexit. Mii de șoferi ar putea fi afectați de această măsură care ar putea fi luată de Registrul Auto Român. Momentan, instituția nu poate interzice circulația mașinilor cu volan pe dreapta pentru că Marea Britanie este încă stat membru al Uniunii Europene.

Potrivit Digi24.ro, situația se poate schimba după Brexit. Conducerea Registrului Auto Român are de gând să interzică circulația mașinilor cu volan pe dreapta, după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană. Motivul: numărul mare de accidente în care sunt implicați oamenii care conduc astfel de autoturisme.

„În prezent, Marea Britanie este membră UE, nu avem voie să impunem restricţii, guvernul polonez a impus anumite reguli şi s-a trezit cu o procedură de infrigiment. În România sunt aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta. După ce Marea Britanie va ieşi din UE, se poate discuta de impunerea unor restricţii”, a precizat șeful Registriului Auto Român pentru Capital.

Autoritățile nu au precizat însă ce se va întâmpla cu mașinile care provin din Malta. Țara face parte din Uniunea Europeană, iar acolo circulă mașini cu volan pe dreapta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*