Sport

Prima ediție a cursei SportGuru Timișoara 21k, programată pe 26 martie

Prima ediție a cursei SportGuru Timișoara 21k, programată pe 26 martie

Pe 26 martie, la Timișoara, sunt asteptați peste 800 de participanți din 5 țări la prima ediție a semimaratonului SportGuru Timișoara 21k.

Un eveniment sportiv care îi are printre ambasadori pe Horia Colibășanu – cel mai bun alpinist român al momentului, Marius Ionescu – cel mai bun maratonist român, Alexandru Corneschi – campion național la 5.000 de metri, și pe Mădălina Florea – locul 7 la Campionatul European de Atletism (semimaraton).

Bine-cunoscutul slogan “Azi în Timișoara, mâine în toată țara!” se va transforma pe 26 martie 2017, prin sport, prin alergare, “Azi, toată țara e la Timișoara!”. În centrul orașului de pe Bega va fi organizat SportGuru Timișoara 21k, un eveniment care cuprinde cinci curse: semimaraton, semimaraton ștafetă, cros 10 km, cursa populară și cursa copiilor.

Traseul semimaratonului organizat de cunoscutul retailer de echipament sportiv SportGuru.ro în parteneriat cu Primăria Timișoara a fost ”desenat” pentru ca frumusețile orașului de pe Bega să poată fi apreciate de toti participanții, va avea startul și finișul în Piața Unirii și va fi fluent si rapid, în așa fel încât alergătorii să-și poată doborî recordurile de timp pe această distanță.

Detalii despre traseu sunt disponibile pe pagina: timisoara21k.ro/info-participanti/traseu/.

Cu un fond de premiere în valoare de 7000 de euro în bani și produse, cu o categorie specială destinată alergătorilor profesioniști (”Elite”), atleți care se pot înscrie gratuit dar trebuie să fi îndeplinit anumite baremuri, cu un ”kit” în care se vor găsi, pe lângă numărul de concurs și ”chip-ul” pentru cronometrare electronică, și un tricou de alergare tehnic Mizuno, un Roll-On Deo de la Rexona, un gel și un baton de la High5 și, de la GNC, suplimente Performix și baton Lean Bar. SportGuru Timișoara 21k vă așteaptă să vă înscrieți până pe 19 martie pe site-ul evenimentului www.timisoara21k.ro, pentru a lua parte la cea mai ”rapidă” cursă din Banat.

Horia Colibășanu, cel mai bun alpinist român al momentului, este unul din ambasadorii evenimentului de la Timișoara. Horia are la activ șapte vârfuri de peste 8.000 de metri înălțime, toate escaladate fără sherpași de altitudine și fără oxigen suplimentar (stil pur), cinci dintre ele fiind premiere pentru alpinismul românesc: K2 (8.611 metri), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m), Annapurna (8.091 m) și Lhotse (8.516 m). Primul optmiar al lui Horia a fost K2, ”Muntele Ucigaș” fiind atins în 2004. Alpinistul SportGuru – BCR Racing Team a mai urcat și pe Shishapangma (8.027 m) și Makalu (8.485 m).

Marius Ionescu este cel mai bun maratonist din România, anul trecut terminând maratonul de la Dusseldorf la 30 de secunde distanță de recordul României pe această distanță. De două ori consecutiv la Jocurile Olimpice, sportivul SportGuru – BCR Racing Team este singurul român care a alergat trei maratoane în sub 2 ore și 14 minute: 2:13:33, în 2013, la Hamburg; 2:13:19, în 2015, la Dusseldorf; și 2.13.00, tot la Dusseldorf, în 2016! În ce privește performanțele din mileniul III, Marius Ionescu are cei mai buni ”timpi” din România înregistrați pe distanțele de 5.000 de metri, 10.000 de metri, semimaraton și maraton.

Alexandru Corneschi este în ”urmărirea” unui loc în lotul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Japonia, anul trecut sportivul din Botoșani terminând pe podium toate cursele de la Campionatele Naționale la care a luat startul. A fost campion național la 5.000 de metri, vicecampion la 10.000 de metri și medaliat cu bronz la Campionatul Național de Semimaraton. Rezultate bune a avut și pe plan internațional, locul I la Semimaratonul de la Viena și locul II la cursa de 20 de kilometri Van Alphen (Olanda).

Mădălina Florea a avut un an 2016 foarte bun pe distanța de semimaraton, deci va fi una din favoritele competiției de la Timișoara. La Campionatul European de Atletism, acolo unde a fugit 21,097 km, atleta din Sighișoara a terminat cursa cu un record personal, 71.56, clasându-se pe locul 7. Acceași distanță a parcurs-o și la Birmingham, concurs unde a fost a doua. Ambasadoarea noastră, campioană națională la 10.000 de metri, a fost și în echipa României de cros, ”tricolorele” primind  în Italia medalia de bronz.

 

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*