Social

Fundaţia “Pentru Voi”, premiată la „Zero Project Awardes 2017”

Fundaţia “Pentru Voi”, premiată la „Zero Project Awardes 2017”

Întreprinderea socială a Fundației “Pentru Voi” a fost premiată ca practică inovatoare în domeniul angajării în muncă a persoanelor cu dizabilități. Premiul a fost înmânat de către Martin Essl, președintele și fondatorul fundaţiei ESSL și de Michael Fembeck, director Zero Project, la sediul Organizației Națiunilor Unite din Viena, săptămâna trecută.

Zero Project  este o reţea formată din 3000 de experţi în dizabilitate din întreaga lume, înfiinţată în anul 2011 de către Fundatia ESSL, în scopul de a  susține drepturile persoanelor cu dizabilități la nivel mondial, cu o abordare nouă și inovatoare. Misiunea sa este aceea de a furniza date științifice și o platformă de schimb și de colaborare, precum și pentru a ajuta la crearea unei lumi fără bariere. Începând cu anul 2011, Fundația ESSL alege în fiecare an un domeniu şi selecţionează politicile şi practicile inovative din întreaga lume în acel domeniu. Anul acesta domeniul ales a fost angajarea în muncă și formarea profesională.

Premierea “Fundației Pentru Voi” s-a făcut în cadrul unei conferințe internaționale, la care au participat mai mult de 500 de experți din 70 țări, care au discutat  politicile și practicile inovatoare selecționate de un colectiv de experți pe baza următoarele criterii: inovare, impact, sustenabilitate și capacitate de creștere.

Procesul de selecție a implicat 1.000 experți internaționali și a rezultat în alegerea a 56 de practici inovative din întreaga lume. „Ne bucurăm că rezultatele muncii noastre sunt  recunoscute şi apreciate la nivel internaţional. In Romania, procentul persoanelor cu dizabilitati intelectuale care sunt angajate in munca este sub 1%, ceea ce este revoltator.  Cu atat mai mult, ne bucura faptul ca expertii internationali au premiat modelele pe care noi le-am dezvoltat. Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit în aceşti 20 de ani. Multumim tuturor companiilor care fac afaceri cu unitatea protejata a Fundatiei Pentru Voi, sprijinind in acest fel cele 40 de locuri de munca ocupate de persoane cu dizabilitati intelectuale”, a declarat Laila Onu, directorul general al Fundaţiei „Pentru Voi”.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*