Eveniment

Ziua Protecției Civile, sărbătorită la Timișoara

Ziua Protecției Civile, sărbătorită la Timișoara

Cu prilejul  Zilei Protecției Civile din România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș desfășoară o serie de activități. În cadrul subunităților de pompieri din județ se organizează în data de 28 februarie, între orele 10:00 – 14:00, ziua porților deschise. În cadrul activităților se vor prezenta misiunile specifice subunităților de pompieri, tehnica, accesoriile de intervenție și se vor desfășura exerciții demonstrative.

Marți, 28 februarie, începând cu ora 13:00 pe malul canalului Bega – în zona terasei Flora, se va desfășura o ceremonie cu ocazia zilei Protecției Civile. În cadrul ceremoniei, 10 noi angajați vor depune jurământul militar, un moment unic, plin de încărcătură emoțională.

Tot pe malul canalului Bega, în parcul Alpinet, se va constitui un punct de informare preventivă, se va prezenta o parte din tehnica de intervenției, accesorii și măsuri de prim ajutor, în intervalul orar 10:00 – 14:00. Din cadrul tehnicii de intervenție nu va lipsi autospeciala CBRN, autospeciala pirotehnică dar și o autospecială cu modul de descarcerare descarcerare.De asemenea, veți putea admira ambarcațiunile pompierilor militari și participa la demonstrații privind salvarea persoanelor rănite, cu participarea Formațiunii de Intervenție Rapidă pe bază de voluntariat și echipei de cercetare canină din cadrul „SALVO”.

În perioada 27-28 februarie, se va desfășura un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pentru antrenarea structurilor de intervenție în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situația producerii unor inundații pe cursul râului Bega ( montarea unui dig mobil pe o suprafață de aproximativ 200 m).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*