Eveniment

Peste 200 de vitezomani sancționați de polițiștii timișeni

Peste 200 de vitezomani sancționați de polițiștii timișeni

În weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 216 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 43 de permise de conducere.

În perioada 24  – 26 februarie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 14 dosare penale şi au aplicat 390 de  sancţiuni contravenţionale, dintre care 216 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 41 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 43 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitelor legale de viteză și conducerea sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*