Eveniment

Razii ale polițiștilor de la Rutieră în tot județul

Razii ale polițiștilor de la Rutieră în tot județul

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 700 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 222 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Au fost reţinute 65 de permise de conducere.

În perioada 20  – 23  februarie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au aplicat 719 sancţiuni contravenţionale, dintre care 222 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 71 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 65 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

În weekend, poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*