Cultură

Săptămână plină la Casa Artelor: teatru, film, muzică și arhitectură

Săptămână plină la Casa Artelor: teatru, film, muzică și arhitectură

Casa Artelor își deschide porțile în această săptămână pentru toți amatorii de teatru, muzică, film sau arhitectură. Maratonul cultural începe marți, 21 februarie, de la ora 19.00, în sala Studio Art. Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș și Universitatea de Vest – Facultatea de Muzică și Teatru prezintă atunci spectacolul – lectură Gardenia sau Griji cu lapte de Elżbieta Chowaniec. Cu o distribuție ce reunește eleve de liceu și studente, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” continuă astfel dialogul, pe de o parte, cu liceenii și studenții, pe de altă parte, cu publicul invitat să se familiarizeze cu texte valoroase ale dramaturgiei contemporane. Spectacolul îi reunește pe aceeași scenă pe Brenda Bernad, Maria Brîndușă, Maria Bujancă, Oana Nedelcu, Ioana Nițulescu, Iulia Pal, Vanesa Serac, Andreea Todinca. Regia este realizată de Victor Dragoș, iar coordonarea proiectului este asigurată de Daniela Șilindean.Spectacolul se desfășoară în limba română, intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Joi, 23 februarie, tot de la 7 seara și tot în sala Studio, are loc o proiecție de film, eveniment organizat de Asociația Marele Ecran. Este vorba despre “Odiseea” – proiecția poveștii celebrului explorator francez Jacques-Yves Cousteau. Biletele, disponibile doar înainte de proiecție, costă 10 lei. Capacitatea sălii este de 45 de locuri.

Sfârșitul de săptămână este dedicat celor mai mici dintre spectatori. Aceștia sunt așteptați sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Studio, la cea de a doua reprezentație a music-hall-ului “Gheto” – producție a Teatrului Țache, semnată de Simona Vintilă.

Tot în această săptămână, galeria Pygmalion, din cadrul Casei Artelor, găzduiește expoziția “Restauratori români: Arhitectul Ștefan Balș”. Expoziția stă pe simeze până în 1 martie.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*