Eveniment

Ce probleme are acum un bărbat care a condus un vehicul neînmatriculat cu permis de conducere necorespunzător

Ce probleme are acum un bărbat care a condus un vehicul neînmatriculat cu permis de conducere necorespunzător

Polițiștii orașului Deta efectuează cercetări față de un bărbat de 58 de ani, depistat în timp ce transporta cu un vehicul material lemnos pentru care nu deținea documente de proveniență sau transport. De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere corespunzător, iar vehiculul figurează în bazele de date ca fiind sustras din Suedia. În cauză a fost întocmit dosar penal.

În 20 februarie, polițiștii orașului Deta au oprit pentru control, pe D.N. 59, o autoutilitară ce tracta o remorcă încărcată cu panouri din lemn.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul, un bărbat de 58 de ani, nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus.

Totodată, polițiștii au stabilit că remorca nu este înmatriculată în vederea circulației pe drumurile publice, având aplicate numere de înmatriculare false și figurează ca fiind sustrasă din Suedia, în cursul anului 2014.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat și tăinuire.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că șoferul nu deține documente de proveniență sau transport pentru materialul lemnos, fapt pentru care a fost sancționat contravențional  conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

S-a procedat la indisponibilizarea vehiculului și ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celui în cauză.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*