Administrație

Autoritățile au identificat terenuri care ar putea să fie amenajate ca parcuri, scuaruri sau zone verzi

Autoritățile au identificat terenuri care ar putea să fie amenajate ca parcuri, scuaruri sau zone verzi

Primăria Timișoara va transforma terenurile virane lăsate de izbeliște în parcuri publice. În plus, vor fi cumpărate și câteva terenuri.

Edilul  Nicolae Robu spune că în oraş sunt mii de astfel de terenuri, dar care nu au fost niciodată inventariate. Recent, au fost identificate o serie de terenuri care ar putea să fie amenajate ca parcuri, scuaruri sau zone verzi în mai multe cartiere. Potrivit conducerii Primăriei Timișoara, este vorba despre Calea Bogdăneştilor-2 spaţii, străzile Dunărea, Cosmonauţilor, N. Andreescu, M.A. Gramma, Martir Gabriela Tako, Silistra, Arhitect Victor Vlad, Eternităţii-2 spaţii, Intrarea Vega, Calea Şagului.

Primul demers în acest sens făcut de autorități este aducerea în patrimoniul municipalității a terenurilor virane lăsate în paragină, care aparțin statului. În plus, conducerea Primariei spune că de patru ani a făcut diligenţe către Guvern să transfere în patrimoniul municipalității acele terenuri pentru a le putea valorifica. „Oraşul trebuie să se dezvolte armonios, dar acum tendinţa este ca pe tot terenul care există, să se construiască. Noi stăm bine faţă de alte oraşe, dar e nevoie de mult mai multe. Sunt foarte multe astfel de spaţii, dar nu s-a întocmit nici măcar o listă cu terenurile acestea care s-ar potrivi a fi transformate în spaţii verzi, în parcuri. Vom trece la inventarierea lor şi va fi şi dezbatere publică, vreau să fie transparenţă totală”, a afirmat primarul Nicolae Robu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*