Eveniment

Patru noi puncte de frontieră se deschid temporar în Arad

Patru noi puncte de frontieră se deschid temporar în Arad

Patru puncte de trecere a frontierei vor fi deschise temporar, în judeţul Arad, pe graniţa cu Ungaria. Miercuri, reprezentanții CJ Arad s-au întâlnit cu Poliția de Frontieră și cu primarii comunelor situate în apropierea graniței cu Ungaria, pentru a stabili programul de funcționare a celor patru noi puncte de trecere a frontierei care vor fi deschise temporar.

Din acest weekend, punctele de trecere Nădlac – Csanádpalota, Variașu Mic – Dombegyház, Grăniceri – Elek și Iermata Neagră – Dénesmajor vor fi deschise câte o zi la final de săptămână.

Deschiderea acestor puncte de frontieră vizează apropierea localnicilor de-o parte şi de alta a graniţei care au prieteni şi rude peste frontier. “Prin această inițiativă vom pune în valoare drumurile peste frontiera Româno – Maghiară pe care Județul Arad și partenerii săi din Ungaria le-au construit din fonduri europene și care până în prezent au stat nefolosite. De asemenea, pentru locuitorii din zonă deschiderea acestor puncte de trecere va fi un avantaj. Ei vor putea astfel să își viziteze mai ușor rudele sau prietenii de peste graniță fără să facă ocoluri care până acum îi costau timp și bani”,  spune vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

Programul de funcționare al noilor puncte de frontieră temporare a fost stabilit de reprezentanții Consiliului Județean Arad cu cei ai Poliției de Frontieră și primarii comunelor situate în apropierea graniței cu Ungaria.

Nădlac – Csanádpalota: duminică între orele 8 și 16

Variașu Mic – Dombegyház: sâmbăta între orele 9 și 17

Grăniceri – Elek: sâmbăta între orele 9 și 17

Iermata Neagră – Dénesmajor: sâmbăta între orele 10 și 19.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*