Administrație

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj -Deva ar putea fi deschis circulaţiei mâine

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj -Deva ar putea fi deschis circulaţiei mâine

Cei 15 kilometri de autostradă din lotul 2, Lugoj-Deva, ar putea fi parcurși de șoferi, de mâine, după o nouă inspecţie tehnică la faţa locului. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că pentru obiectivul “Autostrada Lugoj – Deva, Lot 2, km 27+620 – km 56+220” s-a constituit Comisia de recepție. Aceasta, în perioada 02- 06 februarie a inspectat atent stadiul lucrărilor, conform H.G. nr. 273 din 14 iunie 1994 privind aprobarea Regulamentului de recepţie a lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora.

Comisia a solicitat clarificări la anumite aspecte de natură tehnică și a propus decalarea Recepției până după clarificarea acestora. Având în vedere importanța de ordin strategic a autostrăzii Lugoj – Deva, aceasta atrage după sine o atenție sporită asupra detaliilor de ordin tehnic, care trebuie îndeplinite și monitorizate  conform standardelor proiectului. Până în 17 februarie, Comisia de Recepţie realizează din nou o inspecţie tehnică, iar dacă totul va fi bine, şeful CNAIR, Ştefan Ioniţă, este aşteptat mâine pe teren să inaugureze oficial acest tronson de 15 kilometri, cuprins între Traian Vuia şi Margina.

Șoseaua are patru benzi și ar fi trebuit să fie deschisă circulației la sfârșitul anului trecut. Ceilalţi 13,6 kilometri din lotul 2 al tronsonului Lugoj- Deva vor fi finalizaţi însă abia în martie 2020. Investiţia se ridică la 562 de milioane de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*