Administrație

Autoritățile pregătesc reabilitarea termică a 29 de blocuri din oraș

Autoritățile pregătesc reabilitarea termică a 29 de blocuri din oraș
Adora Beauty

Municipalitatea timișoreană continuă programul de eficientizare energetică a blocurilor. Astfel că minim 60 de blocuri vor fi reabilitate curând, prin finanțare europeană.

Reprezentanții asociațiilor de locatari care vor să intre în programul de finanțare europeană trebuie să își pună la punct documentația. Edilul Nicolae Robu spune că în prezent se lucrează la cererile de finanţare pentru șase blocuri. Vorbim despre o axă deschisă pe fondurile europene de pe exercițiul financiar 2014-2020. A fost demarată licitația pentru proiectare, pentru 29 de blocuri, din zonele Dâmbovița, Arieș, Averescu, Științei, Martirilor, Aradului, Torontalului, Lipovei, Popa Șapcă, Soarelui, Odobescu, Complex.“Dorim să eficientizăm energetic un număr cât mai mare de blocuri. Este o axă deschisă pe fondurile europene de pe exercițiul financiar 2014-2020. Noutatea este că am scos la licitație proiectarea în vederea depunerii spre finanțare a reabilitării termice a 29 de blocuri.Vom continua și vom scoate la licitație proiectarea și pentru alte blocuri. Îi rog pe cei interesați să se miște repede, cu tot ce le cere aparatul primăriei pentru a putea beneficia de finanțare. Aici regula este <<primul venit, primul servit>>”, a anunțat Nicolae Robu.

Până în prezent, la Timișoara au fost reabilitate 50 de blocuri. Pentru fiecare bloc, Uniunea Europeană a acoperit 60% din valoarea lucrărilor, iar 40% s-au împărțit între Asociațiile de proprietari și Primăria Timișoara.

Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 15 milioane euro.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*