Eveniment

Atenție! Folosirea echipamentelor de joacă din parcuri de către cei care au peste 14 ani se amendează!

Atenție! Folosirea echipamentelor de joacă din parcuri de către cei care au peste 14 ani se amendează!

Polițiștii locali care patrulează în parcurile din oraş au în atenție, printre altele, și respectarea legislației referitoare la folosirea echipamentelor de joacă pentru copii instalate în parcuri unde sunt, de asemenea, amplasate tablițe informative care atrage atenția că aparatele pot fi folosite de copii până la vârsta de 14 ani.

Acest aspect este prevăzut în HCL 371/2007 modificată, deoarece au existat numeroase cazuri în care persoane adulte au folosit echipamentele de joacă deteriorându-le sau chiar distrugându-le. De altfel, sancțiunile stabilite în aceste situații sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice. Numai anul trecut au fost aplicate la acest capitol un număr de 268 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.500 lei.

În condițiile în care se estimează încălzirea vremii, Poliția Locală atrage atenția persoanelor care frecventează parcurile să respecte prevederile HCL 371/2007 modificată și să înțeleagă că în caz contrar se pot alege cu sancțiuni drastice.

Un exemplu în acest sens este cel al unei femei de 40 de ani care, duminică, în jurul orei 15.30, a fost surprinsă în Parcul Copiilor în timp ce folosea un leagăn împreună cu fiul ei de 15 ani. Acesta din urmă a fost avertizat verbal, dar femeia a fost condusă la biroul amenajat în parc pentru a i se aduce la cunoștință prevederile legale și a-i fi întocmit proces-verbal. Aceasta, inexplicabil și la îndemnul soțului ei prezent la fața locului, a smuls din mâna polițistului local actele de constatare a faptei și a fugit, urmărirea ei fiind obstrucționată de soț. A fost reținută de o altă patrulă de polițiști locali în zona străzii Alba Iulia.

Nu a scăpat de sancțiunea prevăzută de HCL 371/2007, mai mult, soțul acesteia a fost și el sancționat conform Legii 61/1991 republicată cu amendă de 3.000 de lei, deoarece a împiedicat polițistul local să își îndeplinească atribuțiile de serviciu privind legitimarea și luarea măsurilor de întocmire a procesului verbal de constatare a contravenției.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*