Eveniment

Şase cetăţeni sirieni depistaţi la Timişoara

Şase cetăţeni sirieni depistaţi la Timişoara

În urma unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat 6 cetăţeni sirieni, trei adulţi şi trei copii, care intenţionau să ajungă ilegal în ţări din vestul Europei.

Joi, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în urma unor activitati specifice, in apropierea unei pensiuni de pe raza municipiului Timişoara, politistii de frontiera au depistat un grup format din 6 cetăţeni străini, care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Grupul, format din două femei, un bărbat şi trei copii, a fost condus la sediul instituţiei, pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 38 de ani, iar copiii între 6 şi 15 ani. La cercetări, cei in cauza au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări, cei 6 cetăţeni străini fiind predaţi unei echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, in vederea dispunerii masurilor legale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*