Economic

Londra, una dintre destinaţiile favorite ale bănăţenilor

Londra, una dintre destinaţiile favorite ale bănăţenilor

Traficul de la Aeroportul Internaţional Timişoara se menţine în creştere şi în prima lună a acestui an. 113.023 de pasageri au ales să zboare cu avionul în prima lună a anului, cu 75% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistraţi 64.614 pasageri.

Dacă în 2016, în cursul lunii ianuarie au decolat şi au aterizat 866 de curse aeriene, în 2017 – numărul acestora a crescut cu 61%, iar companiile aeriene au operat 1.397 zboruri.

Totodată şi gradul de încărcare al aeronavei a crescut. În medie, fiecare aeronavă a transportat 80 de persoane, faţă de 74 de pasageri, cât a fost media pasagerilor pe aeronavă anul trecut în luna ianuarie. „Aceşti indicatori nu fac decât să ne confirme că aeroportul merge pe un trend ascendent deoarece a crescut şi gradul de încărcare al aeronavelor, nu doar numărul curselor şi al pasagerilor. Este evident că tot mai mulţi pasageri din regiunea de  vest a României, dar şi din Ungaria şi Serbia, aleg să circule cu avionul pe distanţe medii şi lungi, în defavoarea transportului cu autoturismul, trenul sau autocarul”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Destinaţiile favorite au rămas şi în luna ianuarie Bucureşti, Londra şi Munchen. Şi traficul cargo este în creştere, de la 289 de tone transportate în ianuarie 2016, în prima lună a acestui an au fost înregistrate 336 tone, în creştere cu 16%.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*