Administrație

Municipalitatea cumpără terenuri pentru a construi parcuri

Municipalitatea cumpără terenuri pentru a construi parcuri

Primăria Timișoara va transforma terenurile virane lăsate de izbeliște în parcuri publice. În plus, vor fi cumpărate și câteva terenuri.

Edilul  Nicolae Robu spune că în oraş sunt mii de astfel de terenuri, dar care nu au fost niciodată inventariate. Primul demers în acest sens făcut de autorități este aducerea în patrimoniul municipalității a terenurilor virane lăsate în paragină, care aparțin statului. “Vreau să cumpărăm terenuri și am dat ordin să se identifice terenurile  potrivite pentru a le transforma în parcuri. Trebuie să avem cât mai multe insule de verdeață în orașul nostru. Primul demers este acela de a aduce în patrimoniul primăriei terenurile virane care aparțin statului”, a spus primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

În plus, conducerea Primariei spune că de patru ani a făcut diligenţe către Guvern să transfere în patrimoniul municipalității acele terenuri pentru a le putea valorifica. “Oraşul trebuie să se dezvolte armonios, dar acum tendinţa este ca pe tot terenul care există, să se construiască. Noi stăm bine faţă de alte oraşe, dar e nevoie de mult mai multe. Sunt foarte multe astfel de spaţii, dar nu s-a întocmit nici măcar o listă cu terenurile acestea care s-ar potrivi a fi transformate în spaţii verzi, în parcuri. Vom trece la inventarierea lor şi va fi şi dezbatere publică, vreau să fie transparenţă totală”, a mai spus edilul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*