Național

Guvernul Grindeanu renunță la modificarea Codului Penal

Guvernul Grindeanu renunță la modificarea Codului Penal

Răsturnare de situaţie în ceea ce privește modificarea Codurilor Penale. Și asta după ce Ministerul Justiţiei a trimis ieri, 5 februarie, către CSM, Parchetul General, D.N.A un proiect de lege care copiază integral conţinutul Ordonanţei de Urgenţă numărul 13. Ministrul Florin Iordache a anunţat că proiectul de lege va fi publicat in cursul zilei de azi pe site-ul ministerului.

Conform unui comunicat de presă, Ministerul Justiției NU MAI ESTE interesat să elaboreze un proiect de lege care să modifice Codurile Penale. Astfel, Ministerul Justiţiei transmite că: „nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală”, precizând că în prezent centralizează deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la aceste acte normative.

Anunţul a fost făcut la câteva ore după ce ministrul Justiţiei, Florin Iordache, spunea că MJ eleborează un nou proiect de lege pentru modificarea codurilor penale, care va fi pus în dezbatere luni şi va rămâne în consultare publică 30 de zile. „Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanţii mass media, Biroul de presă al Ministerului Justiţiei este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Ministerul Justiţiei nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală. În prezent, Ministerul Justiţiei centralizează deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la actele normative menţionate, urmând ca acestea să fie analizate în perioada următoare”, anunţă Ministerul Justiţiei într-un comunicat de presă.

(Sursa foto: Inquam Photos)


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*