Social

O familie nevoiașă din Timișoara va beneficia, gratuit, zilnic, de o masă caldă

O familie nevoiașă din Timișoara va beneficia, gratuit, zilnic, de o masă caldă

Și asta datorită femeilor liberale, care au depistat acest caz social. Este vorba despre o familie cu șase copii. Oamenii trăiesc în condiții sărăcăcioase, iar singurul venit al familiei e alocația micuților.

Anunțul a fost făcut vineri de Nicolae Robu, care a aflat de acest caz în cadrul unei ședințe al Organizației Femeilor Liberale. Șeful PNL Timiș i-a contactat imediat pe reprezentanții Direcției Sociale, pentru a le acorda un sprijin nevoiașilor.

“Am transmis cazul Direcției Sociale, am contactat-o pe doamna Rodica Cojan și am rugat-o să analizeze acest caz pentru a vedea dacă nu este eligibil în vederea unor ajutoare pe care noi le putem da în acord cu legea. Răspunsul a venit prompt. Rezultatul este că cei șase copii vor beneficia de șase porții de hrană, câte una pentru fiecare, în mod gratuit, și părinții vor beneficia și ei de două porții de hrană, 90 de zile pe an, din 2 februarie până în 2 mai. Ajutorul este considerabil, doamna Cojan le-a pregătit și o mulțime de haine”, explică Nicolae Robu.

Potrivit lui Nicolae Robu, familia respectivă a fost ajutată să își întocmească un dosar pentru a beneficia de o locuință socială. “Oamenii plătesc chirie 150 de euro la proprietarul unei clădiri care arată jalnic. E trist. Oamenii nu știau, habar nu aveau. Am verificat, au domiciul în Timișoara. Am cerut să fie ajutați să își facă un dosar pentru locuință socială. Există tot felul de situații despre care nu afli, pentru că oamenii nu își cunosc drepturile”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*