Eveniment

Zeci de membri ai grupării infracționale specializate în trafic de droguri, duși în arest

Zeci de membri ai grupării infracționale specializate în trafic de droguri, duși în arest

În urma celor 68 de percheziții efectuate ieri de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au fost ridicați aproape 47.000 de lei și 3 kg. de cannabis, hașiș, timbre LSD, dispozitive pentru consumul de cannabis, țigarete și 2 arme.  72 de persoane au fost conduse la audieri, 20 dintre acestea fiind reținute.

 Ieri, 31 ianuarie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, au efectuat 68 de percheziţii domiciliare, pe raza județelor Timiş, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.

Acțiunea a vizat 58 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, membri ai unei grupări specializate în trafic intern și internațional de droguri de risc şi de mare risc.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat aproape 3 kilograme de cannabis, 70 de plante de cannabis, 78 de grame hașiș, 15 timbre LSD, 39 de dispozitive utilizate la consum de cannabis, 14 dispozitive de stocare informatice, 241 de pachete de țigări netimbrate, o pușcă cu aer comprimat, un pistol și aproape 47.000 de lei. De asemenea, 72 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. pentru audieri, 20 dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna octombrie a anului 2015, bănuiții ar fi constituit un grup infracțional organizat în vederea procurării și comercializării de droguri de risc și de mare risc (cannabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halucinogene) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obținerii de venituri materiale ilicite. Gruparea infracțională era stratificată pe 3 nivele: furnizori, dealeri intermediari și dealeri stradali.

Furnizorii ar fi deținut cantități mari de droguri procurate din culturi proprii, introduse în țară din străinătate sau achiziționate prin intermediul anumitor site-uri online și primite în colete, pe care ulterior le-ar fi distribuit dealerilor.

În aceeași cauză, în cursul lunii decembrie 2016, polițiștii au surprins în flagrant delict doi dintre membrii grupării în timp ce introduceau în țară un kilogram de amfetamină și peste 1.000 de pastile ecstasy, achiziționate din Olanda. De asemenea, în perioada octombrie 2016 – decembrie 2017, au fost ridicate 6 colete cu droguri de mare risc, care aveau ca destinatar un membru al grupării.

La activităţi au participat şi polițiști de combatere a criminalităţii organizate din Oradea și Hunedoara, ai inspectoratelor de poliție județene din Timiș, Arad, Caraș –Severin, precum și jandarmi.

(Sursa foto: Puterea.ro)

 

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*