Eveniment

Ordonanța grațierii adoptată în miez de noapte de Guvernul Grindeanu

Ordonanța grațierii adoptată în miez de noapte de Guvernul Grindeanu

Protest spontan la Timișoara și în alte orașe din țară. Mii de oameni au ieșit în stradă, în miez de noapte! Timișorenii prostestează în Piața Victoriei, după ce Guvernul a adoptat Ordonanța grațierii și modificarea Codului Penal.

Astfel, înarmați cu pancarte  și portavoce, oamenii au scandat lozinci în centrul orașului. “Hoții”, “Trădătorii”, “Demisia”, “Noaptea ca hoţii”, “Ruşine să vă fie”, “La pușcărie”, “PSD, ciuma roșie”, “Grindene, cu trupa ta faci de râs Timișoara!”, sunt doar câteva din sloganuri.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat marți seară după şedinţa de Guvern, că a fost adoptată prin ordonanţă de urgenţă, modificarea codurilor penale. Totodată, a fost adoptat şi proiectul graţierii unor pedepse. Astfel, ministrul a precizat că acest proiect de lege privind graţierea unor pedepse va merge în procedură de urgenţă în Parlament, alături de un alt proiect de lege adoptat marţi seară de Guvernul Grindeanu. Ministrul Justiţiei a spus că cel de-al doilea proiect de lege vizează modificarea Legii privind executarea pedepselor.

Reamintim, zilele trecute mii de timișoreni și-au arătat nemulțumirea față de deciziile Guvernului Grindeanu. Proteste similare au avut loc la București, Iași, Cluj Napoca, Brașov, unde zeci de mii de oameni au mărșăluit pe străzi.

UPDATE: Ordonanța de Urgență a fost publicată în Monitorul Oficial, după ora 1. Aceasta urmează să intre în vigoare la 10 zile de la publicare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*