Sănătate

Medicii rezidenți, remunerați pentru gărzile efectuate. Vezi câți bani vor primi

Medicii rezidenți, remunerați pentru gărzile efectuate. Vezi câți bani vor primi

Veste bună pentru medicii rezidenți! Aceștia vor primi bani pentru gărzile efectuate. Aproximativ 7.000 de medici rezidenţi ar urma să beneficieze de această indemnizaţie. Ei  vor primi 140 lei/gardă pentru un număr de maxim două gărzi pe lună.

Ministerul Sănătăţii a elaborat cadrul legal pentru plata gărzilor medicilor rezidenţi de anul I şi II. Proiectul de ordonanţă de urgenţă a fost înaintat Guvernului. Astfel, noul act normativ prevede că medicii aflaţi în primii doi ani de pregătire în rezidenţiat pot asista medicul titular de gardă în afara programului normal de lucru şi pentru această activitate beneficiază de o indemnizaţie în cuantum de 140 de lei/gardă. Această indemnizaţie se va acorda pentru un număr de maximum două gărzi pe lună.

Conform Ministerului Sănătății, măsura se va aplica şi medicilor rezidenţi începând cu anul III de pregătire pentru activitatea prestată în afara programului de la norma de bază, care efectuează gărzi în spitale în care nu sunt organizate două linii de gardă în aceeaşi specialitate.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*