Economic

CCIA Timiș invită societățile în misiune economică în Japonia

CCIA Timiș invită societățile în misiune economică în Japonia

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș oferă firmelor timișene oportunitatea de a participa la misiunea economică multisectorială. Aceasta va avea loc în Japonia (Osaka – Kyoto – Tokyo), în perioada 10 – 20 mai 2017. „Și în acest an, vom continua strategia de promovare a produselor românești pe piețele extra-comunitare. În prezent, 70% din comerţul exterior al României este către Uniunea Europeană, 15% către ţările europene non-UE şi 15%  pe celelalte continente. De aceea, programul de misiuni economice al CCIAT pentru 2017 vizează țări ca Statele Unite ale Americii, Japonia, Tunisia, Emiratele Arabe Unite sau Kazakhstan”, a declarat la începutul acestui an directorul general al CCIAT, Florica Chiriță.

Japonia este a treia economie la nivel mondial și a doua putere economică în Asia-Pacific, regiune caracterizată de cel mai mare dinamism economic la nivel mondial, înscriindu-se în eşalonul priorităţilor politice şi economice ale României în raport cu țările din Asia-Pacific. În 2016, volumul total al schimburilor comerciale bilaterale s-a ridicat la 279,49 milioane USD, din care exportul a fost de 107,86 milioane USD, iar importul 171,63 milioane USD, soldul fiind de -63,78 mil. USD.

Obiectivul major al misiunii economice este de a intensifica relaţiile comerciale și economice dintre România și Japonia, de a face cunoscute produsele românești pe piața niponă, de a identifica noi oportunități de afaceri și investiții, prin stabilirea de contacte directe. În plus, este pregătit și un program de vizitare a obiectivelor turistice aparţinând culturii şi civilizaţiei nipone.

Costul participării la misiunea economică este 2.350 euro + TVA pentru membri CCIAT şi 2.530 euro + TVA pentru cei care nu sunt membri.

Servicii incluse: transport cu avionul Timișoara – Tokyo  și retur (cu compania Lufthansa), taxe aeroport, cazare cu mic dejun inclus, 9 nopți în hoteluri de 3*** (în Tokyo și Osaka), însoțitor român de grup.

Termen de confirmare:  15 februarie 2017.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*