Economic

Gala Excelenței Afacerilor Italiene din județul Timiș 

Gala Excelenței Afacerilor Italiene din județul Timiș 

Eveniment premieră! Camera de Comerț Italiană pentru România și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei în România, organizează Gala Antreprenorilor Italieni din Timiș.

Manifestarea va avea loc în data de 23 noiembrie, de la ora 17.30, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri. Evenimentul are loc în contextul în care Italia îşi menține de peste zece ani poziția de principal investitor în România, și se adaugă numeroaselor acțiuni organizate de CCIAT destinate unuia din principalii investitori străini ai județului Timiș. Evoluţia spectaculoasă a capitalului italian în judeţul Timiş, prezența băncilor italiene, a învăţământului pre-universitar şi universitar în limba italiană, a Centrului Cultural Italian și presei de limbă italiană înseamnă recunoaşterea județului Timiș ca loc unde se fac afaceri de succes.

În cadrul Galei vor fi premiate 30 de companii italiene care își desfășoară activitatea în Județul Timiș, după o metodologie și criterii stabilite de organizatori pe baza informaţiilor din situaţiile financiare furnizate de Direcția Generală a Finanțelor Publice și de Oficiul Registrului Comerţului Timiș. Vor fi acordate și premii speciale pentru membrii CCIpR și CCIAT, pentru activități și realizări de excepție. “În județul Timiș sunt peste 3000 de firme italiene care își desfășoara activitatea. Zona de vest pentru Italia a fost tot timpul o zonă interesantă, pentru că este mai aproape de Italia. Mă refer la investitori. Vor fi premiate aproximativ 30 de firme. Pentru noi este o gală foarte importantă”, a transmis vicepreședintele Camerei de Comerț Italiană pentru România.

În deschiderea ceremoniei de decernare a premiilor, alături de organizatori, vor adresa mesaje de salut E.S. Marco GIUNGI – Ambasadorul Italiei în România, Prefectul Județului Timiș, președintele Consiliului Județean Timiș și primarul Municipiului Timișoara.

Reprezentanți ai UniCredit Bank vor vorbi despre perspectivele macroeconomice ale 2018.Totodată, vor avea loc prezentări ale celor mai importante inovații în materie de servicii și produse “Made in Italy”, susținute de președintele Asociației Italiene de Automatizare pentru Industrie și de reprezentantul Maschio Gaspardo România.

Gala se va încheia cu prezentarea celei de-a doua ediții a „Settimana della Cucina Italiana nel Mondo” și de un bufet special creat pentru acest eveniment.

La eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai administrației publice locale și serviciilor deconcentrate din teritoriu și ai corpului diplomatic acreditat la Timișoara, mass media.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*