Social

Au început înscrierile la Cursul privind accesarea fondurilor europene

Au început înscrierile la Cursul privind accesarea fondurilor europene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională vine în sprijininul celor interesați cu o nouă serie a cursului Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene (COR 242213).  Acesta va avea loc in perioada: 16 – 25 octombrie (luni – vineri, între orele 16.30– 20.00) la Centrul Regional de Afaceri.

Certificatele obținute la absolvirea cursului au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.

Cursul se adresează instituțiilor publice, companiilor private, ONG-urilor, precum și tuturor persoanelor care doresc să se dezvolte prin atragerea de fonduri europene pentru finanțarea proiectelor de perspectivă. De asemenea, este util membrilor echipei de proiect care, la finalul cursului, vor avea competențele și abilitățile specifice, necesare scrierii unei cereri de finanțare și derulării cu succes a proiectului.

Cursul este avizat de  Autoritatea Națională pentru Calificări. Certificatele se eliberează în max. 30 de zile de la absolvirea cursului. Cursul acoperă întreaga tematică necesară accesării si obţinerii surselor de finanţare,  indiferent de tipul de program: Programe de finanțare prin care se pot obține bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / instituției; Pașii / etapele pentru obținerea unei finanțări nerambursabile; Modul de completare a unei cereri de finanțare; Accesarea și utilizarea corectă a fondurilor europene; Ce implică din partea firmei / instituției gestionarea unui proiect finanțat din fonduri structurale; Nereguli și fraude în realizarea și derularea proiectelor ce beneficiază de cofinanțare europeană.

Se va lucra direct pe baza Ghidului Solicitantului, iar traineri cu experiență în domeniu, oferă consiliere și îndrumare prin proceduri legislative, prezintă exemple de bună practică și răspund întrebărilor și problemelor aferente tematicii.

Informații și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.110, tel. 0256/219172, 0742/924344, e-mail: mmuresan@cciat.ro, Milena Mureșan – organizator curs DFP.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*