Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara a fost gazda ediției a II-a a evenimentului Timișoara Food Summit 2023, cu o dezbatere în forță despre cercetare, necesitatea procesării, despre rafinarea lanțului alimentar, despre producția agricolă.
Manifestarea a reunit peste 70 de oameni de afaceri de vârf, conducători de multinaționale, din mediul învățământului superior și al cercetării.
Prima parte a panel-ului a fost moderată de Irina Bogdan, Event Producer BucharestFoodSummit, și de prof.univ.dr. Alin Cosmin Popescu, rectorul USVT. “De aproape 8 decenii, universitatea noastră, indiferent cum s-a numit de a lungul anilor, a slujit și va sluji agricultura acestei țări. Practic, fundamentul acestei universități a fost este și va fi agricultura românească. Mai mult în procesul de internaționalizare la Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, învață studenți din 33 de țări din întreaga lume. Universitatea se axează pe educație, cercetare și pe extensie universitară”, a precizat Cosmin Popescu, rectorul Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara.
A fost o oportunitate unică de a descoperi noutăți în lumea gastronomiei și de a aprecia bogăția diversității culinare din România.