Educație

UVT organizează a noua ediție a Conferinței naționale „Cultura și educația azi”

UVT organizează a noua ediție a Conferinței naționale „Cultura și educația azi”

Universitatea de Vest din Timişoara, prin Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, va organiza cea de a noua ediție a Conferinței naționale „Cultura și educația azi”, proiect finanțat de Consiliul Județean Timiș prin intermediul Programului de finanțare nerambursabilă „TimCultura 2023”.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie 2023, în format hibrid, fiind anunțată participarea a peste 250 de participanți elevi, studenți, doctoranzi și cadre didactice din mediul preuniversitar și universitar din țară.

 Conferința își propune să reunească într-un spațiu comun teoreticieni, practicieni și studenți din domeniul formării cadrelor didactice, în scopul identificării unor soluții pentru îmbunătățirea, consolidarea și implementarea bunelor practici în formarea cadrelor didactice. În deschiderea conferinței, în Amfiteatrul A11 al Universității de Vest din Timișoara, sunt așteptați să ia cuvântul prorectorul Universității de Vest din Timișoara, conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu, președintele CJ Timiș, Alin-Adrian Nica, Inspectorul școlar general IȘJ Timiș, prof. Aura Danielescu, directorul DPPD – UVT, Prof. univ. dr. habil. Marian D. Ilie și președinta OSUT, Roxana Matei.

În plenul conferinței vor fi prezentate patru comunicări având ca tematică predarea și exemple de bună practică. Lucrările conferinței vor continua cu cinci workshopuri tematice în cadrul cărora vor fi prezentate, analizate și discutate cele 18 de secvențe filmate din timpul activităților desfășurate de participanți cu elevii și proiectele lecțiilor filmate. Din aceste 18 de proiecte de lecție cu secvență filmată, în ultima parte a conferinței vor fi premiate cele mai valoroase 10 proiecte, care au fost în prealabil evaluate și clasificate de către specialiști ai Unității de Cercetare în Educație a Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație din cadrul Ministerului Educației și Cercetării.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*