Social

Ce trebuie să facem în ziua Crăciunului să avem noroc tot anul viitor

Ce trebuie să facem în ziua Crăciunului să avem noroc tot anul viitor

Așteptat cu nerăbdare de oameni de toate vârstele, Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători creștine și are o însemnătate deosebită. Românii au tradiţii care se păstrează din strămoşi. Nici sărbătoarea Crăciunului nu a rămas fără obiceiuri pe care oamenii care vor să aibă noroc în anul care vine trebuie să le respecte.

Astfel, colindele aduc belșug. La masa de Crăciun este de bun augur să ascultăm colinde, cântece ritualice de belșug, de rodire a ogoarelor și de armonie. Trebuie să mâncăm pește la micul dejun, pentru a fi sprinteni tot anul.

Prin tradiție, este de bun augur să ne împodobim locuința cu flori roșii (Floarea Crăciunului) și coronițe din ramuri de brad. Aceste vegetale de culoare roșie și verde inspiră membrilor familiei gânduri bune, armonie și păstrează sentimentele de dragoste în familia noastră.

Se mai spune că zilele de 24, 25, 26 și 27 decembrie reprezintă cele patru anotimpuri. Data de 25 decembrie prevestește cum va fi vremea în vara anului 2022, ziua de 24 decembrie anticipează vremea în primăvara care vine; data de 26 decembrie anticipează cum va fi toamna următoare: ploioasă sau secetoasă. În ziua de 27 decembrie vom afla cum va fi vremea în iarna anului viitor.

Un ritual care aduce noroc dacă este practicat în dimineaţa de Crăciun este acela al apei norocului. Înainte de micul dejun, femeia din casă stropeşte toate încăperile locuinţei, cu excepţia băii, cu o apă pregătită special. Acest lichid norocos conţine agheasmă, amestecată cu levănţică, mentă şi muşcată. Dacă familia a fost copleşită de necazuri în anul care trece, atunci acest ritual trebuie repetat şapte zile la rând.

În ziua de Crăciun nu se mătură şi nu se aruncă gunoiul până a doua zi, pentru a avea spor în muncă.

 

(Foto: Pixabay)

 

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*