Administrație

Prefectura a primit raportul comisiei mixte de control al Centrelor de Permanență din Timiş

Prefectura a primit raportul comisiei mixte de control al Centrelor de Permanență din Timiş

Prefectura a primit raportul comisiei mixte de control al Centrelor de Permanență din Timiş. Valoarea prejudiciului (sume nejustificate) pe anul 2021 este de 1.372.920 lei, reprezentând 26% din totalul sumelor alocate pentru cheltuielile administrative.

“Timişul are 47 de centre de permanență (unul la 14.500 de locuitori). Restul țării are în total doar 355 de centre (unul la 54.924 lei). Avem de trei ori mai multe centre decât ceilalți.

În Cluj, județ comparabil cu Timişul, sunt doar 4 centre de permanență. Avem centre de permanență înființate haotic prin județ. În zona de est, de la Racovița până la Margina, nu e niciunul. În schimb, există centre în două comune vecine, la o distanță de 4 kilometri.

Foarte densă este repartiția centrelor în zona urbană: 17 în Timişoara, 4 în Lugoj, în condițiile existenței de spitale cu secții de Urgență. Trei centre din Timişoara sunt la câte 500 metri unul de altul. Între alte două este o distanță de zece minute pe jos”, a afirmat Mihai Ritivoiu.

Există centre cu o medie 3-4 pacienți / zi.

Potrivit prefectului, un centru din zona rurală nu a putut justifica 110.000 din cei 112.000 primiți.

Centrele de permanență vor costa Timişul în 2022 aproximativ 35 milioane de lei.

“Ce e de făcut? O analiză strictă care poate începe doar acum, odată finalizat controlul şi având toate informațiile pe masă

Consultarea tuturor celor implicați: Minister, DSP, Casă de Asigurări, Medici de Familie, Urgență, Ambulanță

Elaborarea de propuneri legislative, promovarea centrelor în rândul cetățenilor

În mod clar, intenționez să reducem numărul de centre de permanență până în media națională.

Sistemul centrelor de permanență este o soluție extrem de bună. Depindem de noi toți să o facem eficientă şi economică”, a precizat prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*