Pregăteşte o reţetă tradiţională de Paşte deosebit de delicioasă!
Ingrediente:
2 litri apă
1 litru borş
1 kg carne miel
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă
verdeaţă
cozi de ceapă verde
sare
piper
3 linguri orez
1 gălbenuş
4 linguri smântână
1 legatura leuştean
Mod de preparare:
- Pentru ciorba de miel se fierb în apă cu sare căpăţâna şi bucăţile de miel. Înainte de a începe să fiarbă, se ia spuma. Acest proces e important, deoarece zeama poate rămâne tulbure.
- Se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în ciorbă, apoi se lasă să fiarbă împreună cu bucăţile de carne o oră. Important este că nu trebuie să clocotească pentru că se destramă carnea de miel.
- Când şi carnea, şi zarzavaturile au fiert, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat şi se adaugă 2-3 linguri de orez , câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Se lasă să fiarbă orezul şi se acoperă cu un capac.
- Între timp, într-un castron, se freacă un gălbenuş cu 2-3 linguri de smântână. După ce s-a făcut ciorba de miel, se opreşte focul şi se toarnă smântâna amestecânu-se cu atenţie să nu formeze cocoloaşe. Se serveşte ornată cu leuştean verde.
Trucuri de la gospodine
Pentru ciorba de miel, alege carnea proaspătă. O recunoști pentru că are culoarea roz. Ea nu trebuie să fie umedă, semn că a fost congelată și decongelată.
Carnea de miel trebuie să fie elastică, semn că animalul a fost tânăr.
Organele de miel dau un gust și mai bun când faci ciorba de miel, așa că nu trebuie să te ferești să le folosești.
Sursa: unica.ro