Utile

Cum pregătești friptura de Paște ca să scapi de mirosul de miel

Cum pregătești friptura de Paște ca să scapi de mirosul de miel
Adora Beauty

E bună friptura de miel, dulce și suculentă, dar multe gospodine se străduiesc să scape de mirosul de miel înainte de a o prepara. Iată câteva secrete aflate de pe la bunici și bucătărese iscusite.

Mulți oameni se feresc de preparatele din carnea de oaie din cauza seului. Dar mirosul de miel poate fi îndepărtat folosind câteva trucuri simple.

Carnea fragedă de miel sau de oaie tânără are numeroase beneficii și ar merita consumată mai des, nu doar la Paște.

Cea mai bună carne de miel și cea care miroase mai puțin a seu este carnea de la un animal crescut cu iarbă, care cântărește în jur de 12 – 15 kilograme. Cu cât este mai fraged mielul cu atât este mai dulce și miroase mai puțin a oaie. O carne bună o poți cumpăra mai degrabă direct de la stână, când sunt sacrificați mieii de Paște.

Un alt sfat din bătrâni este acela de a lăsa carnea de miel tăiată subțire ca pentru friptură, în lapte clocotit, până se răcește. Apoi, poate fi împănată cu diverse condimente, să fie pusă la cuptor.

La fel de bun este vinul roșu de buturugă în care adaugi un pumn de usturoi tăiat subțire. În acet vin, trebuie să stea carnea de miel peste noapte, înainte de a o pregăti.

 

Metode noi și savuroase

Dacă în vechime, femeile frecau energic friptura de miel cu usturoi, cimbru și sare grunjoasă să scape de mirosul specific, azi cunoaștem alte condimente, mai delicate, dar la fel de eficiente.

Feliile de friptură trebuie curățate bine de grăsime, deoarece aceasta are mirosul de miel specific. Apoi se stropesc din belșug cu lămâie, și se freacă după câteva ore cu lămâie și sare grunjoasă.

Carnea de friptură trebuie să stea într-o marinată, cel puțin 5 ore, pe bază de vin, lămâie, oțet de mere și condimente puternice precum cimbru, rozmarin, usturoi, ceapă verde, piper negru sau ghimbir.

Se mai poate face un baiț delicios care frăgezește carnea și îndepărtează definitiv  mirosul de miel. Se fierb 2 litri de apă și se adaugă boabe de muștar, dafin, coriandru, cimbru, usturoi și se dă în clocot.

Se lasă apoi să se răcească și se adaugă 2 căni de oțet din vin și 2 – 3 lingurițe de bicarbonat. Se pun fleicile pentru friptură în tavă și se toarnă peste carne baițul cu oțet. Se lasă până a doua zi, când friptura merge la cuptor.

 

Sursa: Libertatea pentru femei

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*